Over Chris Posma

Werkervaringchrisposma

1988-2004 In het kader van Syneff Consult, als maat in maatschap, management consultancy (CMC) tbv midden- en kleinbedrijf alsmede non-profit organisaties. Speciale accenten op kwaliteitszorg, logistiek, financieel management en benchmarking. Veel sectoren maar meer specifiek in sectoren installateurs, schilderbedrijven, kinderopvangorganisaties.

Tevens ontwikkeling van ecologische en economische concepten op stede-bouwkundig en bouwkundig gebied, met innovatieve toepassingen in diverse projecten. Ecologische projectontwikkeling op basis van bewonersinitiatief, waaronder eco buurten in St.Oedenrode, Deventer, Purmerend, Almere. In 2002 en 2003 coaching Ecovillage Lynedoch SA.

1988-2000 In kader van Synergy International, één van de twee hoofdaandeelhouders/eigenaren, leiding gevend aan het algemeen beheer van organisatie met ongeveer 10 professionals aan het werk. Missies in diverse west-afrikaanse landen mbt projectmanagement en technische audits en technical engineering. Ontwikkeling van ecologische aspecten in bouwprojecten.

sinds 1991 – heden Betrokkenheid bij de VIBA langs diverse invalshoeken. Gedurende 6 jaren bestuurder van Vereniging Integrale Biologische Architectuur VIBA-Expo.

l987-l988 Senior organisatie-adviseur bij Verlinden Wezemans. Speciale accenten op kwaliteitszorg, logistiek- en huisvestings-advisering, doorlichting van bedrijven.

1982-1987 Consultant/lid en Sécretaire Général van ARCHITECHNA, a.s.b.l., voorloper van SYNERGY International. Architechna was een collectief van consultants die betrokken zijn/waren bij bouwprojecten in derde wereld. De activiteiten zijn vanaf 1987 afgesplitst naar aparte ondernemingen.

1979-1981 Architect-coordinator van 2e onderwijsproject/IDA in Benin. Technisch adviseur van diverse andere scholen-bouwprojecten in Benin. Consultant in diverse westafrikaanse landen: Burkina Faso, Benin, Senegal.

1976- 1979 U.N.E.S.C.O. Ingénieur-Architect bij Bureau Régional de l’Organisation pour l’Education en Afrique in Dakar (SENEGAL).

    1. Kortdurende werkperiodes bij diverse architecten- en ingenieursburos.

Opleidingen

1995-2004 Certified Management Consultant (CMC)

1993 Certified Auditor ISO-9000.

1987 Technische Universiteit Twente: studie kopopleiding bedrijfskundig ingenieur .

1982 Inschrijving als B.N.A.-architect op basis van relevante ervaring.

  1. Technische Universiteit Delft: civiel ingenieur.

Netwerk

-lid Krachtbron / ICC / adviseursgroep

-lid Een Verademing / architectengroep

-lid VIBA, lid OOA, lid BNA

Zwinternet Online Platforms Powered by VAIPS